Az ellenzéki frakció márc.25-ei javaslatcsomagja

korona-intezkedesi-javaslat
korona-intezkedesi-javaslat

A fehérvári ellenzéki frakció az alábbi közleményt juttatta el hozzánk:

„Mindannyiunk érdeke, hogy az Önkormányzat a lehető legfelkészültebben kezelje a koronavírus okozta helyzetet Fehérváron. A lehető legtöbb teszt készüljön el, a lehető legkevesebb fertőzött legyen, megbetegedő honfitársaink megfelelő ellátásban részesüljenek, a dolgozóknak megfelelő védelmet biztosítsunk, a megélhetés nélkül maradóknak kapaszkodót nyújtsunk. Az eddigi intézkedéseket kiegészítve az alábbiakat javasoljuk:

1. Teszteljük a fehérváriakat! A WHO ajánlotta, de az élet is bebizonyította, hogy tesztekkel nagyon sok embert ki lehet szűrni. Ennek érdekében az önkormányzat szerezzen be PCR típusú tesztgépeket, a hozzátartozó tesztekkel!
2. Soron kívül FF2/FF3-as maszkokat és védőruhákat a kórházi dolgozóknak, az alapvető termékek és szolgáltatások területén dolgozóknak!
3. Kötelező maszkviselés az önkormányzati fenntartású intézményeknél és társaságoknál!
4. Minden fehérvárinak biztosítsanak maszkot (a kiosztási sorrendben legyenek tekintettel a korra, veszélyezettségre, dolgozói státuszra)
5. Önkormányzati kézfertőtlenítő pontokat minden nagy forgalmú kereskedelmi egységnél, pályaudvarokon, a közösségi közlekedés járműveinek kiemelt tisztítása!
6. Azonnal vonják vissza a 2019. októbere után bevezetett Fideszes megszorítócsomagot!
7. Gazdaságvédelmi akciótervet, külön alapot a munkájukat elvesztő fehérváriaknak és a bajbajutott fehérvári KKV-k számára!
8. A károk enyhítésére a nem létfontosságú kiadásokat, a propagandára, luxusrendezvényekre, stadionfenntartásra költött milliárdokat azonnal csoportosítsák át!
9. Szakemberekből álló Válságkezelő Munkacsoportot és Válságkezelő akcióterv kidolgozását!
10. Zsúfolt kereskedelmi egységeknél a vevők szakaszos beengedésének kérése!
11. Fehérvárra vonatkozó napi szintű valós számok (fertőzöttek, válságos helyzetben lévők) közzététele a város hivatalos honlapján!

👉 A járvány megelőzése, megfékezése, valamint a gazdasági és szociális károk enyhítése érdekében fontos a hasznos javaslatok befogadása! A lehető leghamarabb, a legkevesebb áldozattal vészeljük át ezt az időszakot. Ennek kell alárendeli mindent, ehhez kell igazítani a város pénzügyi lehetőségeit is.

👉 Meggyőződésünk, hogy felelős, összehangolt döntésekkel csökkenthető a megbetegedések száma.

Székesfehérvári Ellenzéki Frakció – 2020. 03. 25.”

Légy az első hozzászóló

Írd meg véleményedet

Az e-mail címedet nem tesszük közzé.


*


5 + tíz =