Dr. Márton Roland önkormányzati képviselő közgyűlési beszámolója

Dr. Márton Roland

Dr. Márton Roland (MSZP) székesfehérvári önkormányzati képviselő a Facebook oldalán tette közzé a rendkívüli Közgyűléssel kapcsolatos beszámolóját, idézzük:

KÖZGYŰLÉSI BESZÁMOLÓ
1. Iskolafelújítási munkálatok indulhatnak el végre! Az Európai Unió – ugye, hogy a barátaink! – 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít átfogó korszerűsítésből és napelem parkok telepítéséből álló iskolafejlesztésre.

2. A Gazdasági Program felülvizsgálata sürgetővé vált: a stabilitás elillant, radikális gazdasági visszaesés prognosztizálható. Az európai források kihasználására és a közszolgáltatások finanszírozására koncentráló takarékos gazdálkodásra van szükség az ellenzéki frakció szerint. A járvány nyomában járó szociális krízis Székesfehérváron különösen súlyos lehet, hiszen Európában Magyarországon veszítették el a legtöbben részben vagy teljesen a munkájukat, megélhetésüket. Javasoltuk, hogy a város készüljön fel a segítség nyújtásra! Az ellenzék elszánt abban is, hogy a Gazdasági Programnak önálló fejezetként kell a jövőben foglalkoznia a klímavédelemmel. Legyen Székesfehérvár az ország legzöldebb városa! Ez nemcsak élhetőbb környezetet, de sokaknak munkahelyet is jelent!

3. Településkép védelmi rendelet vonatkozásában is kívánjuk a zöld szemléletváltást: német, osztrák városok mintájára szorgalmazzuk a változást – ahol a családi házas övezet kivételével már előírás a 7,5 méternél magasabb új építésű ingatlanok homlokzatának legalább 20%-os zöldítése, illetőleg a meglévő ingatlanok zöldítéséhez támogatás igényelhető.

4. Bérlőkijelölési jog osztogatása és városi ingatlanok értékesítése: 200-nál is több rászoruló fehérvári család vár bérlakásra és amíg ezen igények kielégítésében érdemi előrelépés nincs, nem támogatjuk önkormányzati bérlakások rászorultság nélküli osztogatását. A város ingatlanjainak értékesítését pedig egyáltalán nem, az a véleményünk, hogy inkább építeni kellene bérlakásokat!

5. Szomorú eseménye volt a mai közgyűlésnek Juhász László, a VÁLASZ korábbi polgármesterjelöltjének megdöbbentő kirohanása Székesfehérvár zsidó közösségének támogatása ellen. Mélyen megérint és elborzaszt, hogy 75 évvel 3000 fehérvári polgártársunk bestiális elhurcolása és lemészárlása után még mindig felüti a fejét szeretett közösségünkben a gyűlölet. Függetlenek és civilek? Egy fenét! Sokakat becsaptak, de nem érnek célt, mert ebben a városban az emberi méltóság és az élet szentségének feltétlen hívei vannak elsöprő többségben!

Légy az első hozzászóló

Írd meg véleményedet

Az e-mail címedet nem tesszük közzé.


*


4 × négy =