Fazakas Attila önkormányzati képviselő közgyűlési beszámolója

közgyűlés-Fazakas-Attila

Fazakas Attila székesfehérvári önkormányzati képviselő a Facebook oldalán tette közzé a rendkívüli Közgyűléssel kapcsolatos beszámolóját.

= KÖZGYŰLÉSI BESZÁMOLÓ RÖVIDEN =

🟡 A napokban ellenzéki képviselőtársaimmal benyújtott játszóterek nyitvatartásával kapcsolatos előterjesztésünket köv. alkalommal tárgyalja a Közgyűlés. Lényege: 22:00-06:00 között a paneles játszóterekre tilos legyen a belépés (legyen vége az italozásnak, szemetelésnek, hangoskodásnak, a nyári melegben a panelben élők is tudjanak nyitott ablaknál pihenni).
🟡 Ugyancsak köv. alkalommal tárgyaljuk a PET palackok Városházán történő visszaszorításáról szóló kezdeményezésünket.
🟢 A fehérvári Tűzoltó-parancsnokság beszámolóját követően, megköszöntem a tűzoltók munkáját.
🟢 A Gazdasági Program felülvizsgálatánál többek közt jeleztem, hogy örülök a párhuzamosságok kezelésével, a várhatóan átláthatóbb, hatékonyabb struktúrának
rávilágítottam a Fejérvíz vesztességére, rákérdezve a kiútra (fideszes adó, állami díjszabás, növekvő anyagköltségek)
🟢 Németh László szakbizottsági tagunk kérésére, aki egyben a Fejér megyei Építészek Kamarájának elnöke, a településkép védelméről szóló rendelet visszakerül bizottsági szintű megtárgyalásra.
🟢 Az iskolai „Épületek energetikai korszerűsítése” pályázat kapcsán rákérdeztem a szakmai tartalomra (többek közt arra, hogy egységesen miért 50KWp teljesítménnyel számolunk; az épületek tetőszerkezete elbírja-e ~300 m2-res napelemet). Örülök a fejlesztéseknek!
❌ Ellenzéki képviselőtársam felszólalt és közösen nem szavaztuk meg a Balettszínház részére bérleti konstrukcióban átadott 3 lakást (5 évre), hiszen sok bajba jutott fehérvári családnak is kellenének ezek a lakások.
🟢 Megszavaztuk a Depónia 1 lakásra szóló bérlőkijelölési jogát.
❌ Nem támogattuk különböző városi ingatlanok eladását (többek közt a Szt. Vendel utcai ingatlan eladását, ahol nagy valószínűséggel egy újabb fizetős magánorvosi intézmény fog működni).
🟢 Támogattuk a KÉPES program folytatását, a Corvinus Campusának környezetrendezésével kapcsolatos intézkedéseket, a Palotavárosi tavak szabadidőpark és vizesblokk kivitelezésével kapcsolatos előterjesztéseket.

#fazakasattila #székesfehérvár #közgyűlés #ellenzékifrakció

Légy az első hozzászóló

Írd meg véleményedet

Az e-mail címedet nem tesszük közzé.


*


19 − 8 =