Kaszap Istvánra emlékeztek Székesfehérváron

(Fotó: Magyar Kurír)

2022. december 17-én szombaton 17:00-kor Kaszap Istvánra emlékeztek halálának 87. évfordulóján a székesfehérvári Prohászka Ottokár- emléktemplomban.

A Spányi Antal megyéspüspök által koncelebrált szentmisén a város minden szegletéből érkeztek hívek. Az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya Plébánia lelki napját a misére való zarándoklattal zárta, a cserkészek pedig elhozták a betlehemi békelángot.

(Fotó: Magyar Kurír)

Elsőként Tóth Tamás plébános köszöntötte a templomba látogató híveket egy Belgiumban élő magyar kislány csodálatos gyógyulástörténetével, akinek szülei Kaszap Istvánhoz imádkoztak lányuk gyógyulásáért. Ezután Spányi Antal megyéspüspök mondott felemelő beszédet, melyben ismertette Kaszap István sajnálatosan rövid életének meghatározó pillanatait.

„Fehérvár, a szülővárosa hálás és büszke rá. Sírját e városból és messze földről is naponta keresik fel zarándokok, akik itt imádkoznak. De egyre sokasodnak azok a hálatáblák is, amelyek megható tanúságai annak a meggyőződésnek, hogy imáikat az égben Kaszap István pártfogolta, és így nyertek az őt kérők „ügyei” jó véget.” – emelte ki a főpásztor.

A szentmise végeztével a papság és a hívek, a hagyományoknak megfelelően, közösen imádkoztak Kaszap István sírjánál, a szentéletű kispap mielőbbi boldoggá avatásáért.

Légy az első hozzászóló

Írd meg véleményedet

Az e-mail címedet nem tesszük közzé.


*


kettő × öt =