Koronavírus helyzettel kapcsolatos aktuális javaslatcsomag

korona-intezkedesi-javaslat

Az ellenzéki frakció tagjai szerint a „propaganda, a mosoly már nem elegendő!” Sok fehérvári család bajban van, cselekvésrere van szükség.

Javaslataik:
✅ Az önkormányzati álláskeresési támogatása egységesen 100.000 Ft legyen, ami az állami járadék jogosultság lejártát követően 3 hónapig fizetendő.
✅ A tanuló gyerekekkel otthon maradni kényszerült (az iskolák bezárásáig munkaviszonyban álló) szülők ugyanolyan juttatásban részesüljenek, mint az álláskeresők (márc.16-tól számítva).
✅ Albérlet támogatást a munkahelyüket igazoltan elvesztő fehérváriaknak, max. havi 40.000 Ft értékben!
✅ A munkájukat elveszítő fehérváriaknak számlafizetési moratórium biztosítása az önkormányzati fenntartású távhő- és vízszolgáltatónál.
✅ Az Önkormányzat nyújtson 100.000 Ft összegű támogatást a veszélyhelyzet miatt munkájukat elveszítő, gyerekkel rendelkező családok számára.
✅ Érettségi vizsga: az Önkormányzat nem tudja megakadályozni a kormányzat által felelőtlenül kiírt érettségi vizsga megtartását. A járvány terjedésének visszaszorítása érdekében az Önkormányzat biztosítson naponta új maszkot minden érettségizőnek és iskolai dolgozónak!
✅ Az Önkormányzat vállalja át a koronavírusban elhalálozott székesfehérváriak temetési költségeit.
✅ Új sürgősségi vérvételi helyet és önkormányzati fertőtlenítő pontokat a fontosabb találkozási pontokhoz!
✅ A polgármester tegyen meg mindent, hogy a város lakossága naponta megtudhassa a kizárólag Fehérvárra vonatkozó napi szintű valódi, koronavírus járvánnyal kapcsolatos számokat!
✅ Teszteljük a fehérváriakat! Továbbra se várjunk az államra, az Önkormányzat tegyen meg mindent, szerezzen be elegendő mennyiségű PCR típusú gépet és tesztet, hogy tömegesen lehessen tesztelni a fehérváriakat!

KKV szektort érintő javaslataink:

➡ A kiskereskedelmi láncok kivételével az ipari, kereskedelmi, szolgáltatási célú ingatlanok építményadóját az Önkormányzat 2020-ra engedje el! Az építményadót korábban befizető gazdasági társaságoknak a befizetett összeget írják jóvá az iparűzési adó folyószámlán!
➡ Iparűzési adóval kapcsolatos rendelet felülvizsgálata – sávosítás, kedvezmények biztosítása a bajbajutott vállalkozásoknak, kiemelve a létszámot megtartó vállalkozásokat!
➡ Haszongépjárművek teljesítmény adóját az Önkormányzat a 2020-as évre engedje el.
➡ Az Önkormányzat függessze fel a közterület használati díjakat.
➡ A károk enyhítésére a nem létfontosságú kiadásokat, a propagandára, luxusrendezvényekre, stadionfenntartásra költött milliárdokat azonnal csoportosítsák át!
➡ Azonnal vonják vissza a 2019. októbere utáni összes díj- és adóemelést!

Forrás: székesfehérvári ellenzéki képviselők Facebook oldala

Légy az első hozzászóló

Írd meg véleményedet

Az e-mail címedet nem tesszük közzé.


*


egy × 3 =