Ráczné Földi Judit közgyűlési beszámolója

ellenzéki-frakció-székesfehérvár

A mai közgyűlés egyhangú döntéssel fogadta el a járványügyi védekezésekkel kapcsolatos intézkedéseket. Kérünk mindenkit , tartsák be az előírt intézkedéseket.

Az Európai Unió 4 milliárd forintos beruházásával elindul a déli összekötő út (Seregélyesi út – Sárkeresztúri út összekötése) megépítése és az Európai Unió további 1 milliárd forintos beruházásával megkezdődhet a Móri út felújítása. Mindkét fejlesztés 100%-os uniós forrás.

A jövőben a 12. életévüket betöltő fiúk ingyenes HPV elleni védőoltása állami támogatásból valósul meg. Az így felszabaduló önkormányzati forrásokat (25 millió forint) az állam által nem támogatott védőoltások támogatására tudjuk fordítani, két éve küzdünk ezért a támogatási formáért, ezzel évente 1000 családnak tudunk segíteni.

Javaslatunkra kidolgozásra kerül a lakótelepi játszóterek 22:00 és 6:00 közötti használatának tilalma a hangoskodás, italozás, szemetelés visszaszorítása érdekében.

Javaslatunkra az önkormányzat és cégei, intézményei visszaszorítják a PET palackok használatát. Próbálunk figyelni környezetünk megóvására.

Az ellenzék nem szavazta meg, hogy Garancsi István kaszinókirály, politikusokat luxus magánrepülőgépén reptető fideszes oligarcha, mint fociklub tulajdonos az eddig is jelképes összeg helyett még kevesebb bérleti díjat fizessen a Sóstói Stadion használatáért.

Azt sem támogattuk, hogy a Városgondnokság – akinek teljesen más lenne a feladata – biztosítsa a party szervízt és a büfét a stadionban.

Nem szavaztuk meg, hogy a város tulajdonában lévő lakások értékesítésre kerüljenek, mert nem eladni kellene az önkormányzati tulajdonú lakásokat, hanem még építeni a lakhatási válság enyhítése érdekében.

Forrás: a képviselő Facebook oldala

Légy az első hozzászóló

Írd meg véleményedet

Az e-mail címedet nem tesszük közzé.


*


1 × négy =