Részsiker! Három kisposta nyit újra január 2-án

posta

Várhatóan három kisposta nyit újra január 2-tól. A maroshegyi, az öreghegyi és a feketehegy-szárazréti kirendeltségek várják újra városunk polgárait. A posták az önkormányzat és a Magyar Posta megegyezésének köszönhetően nyithatnak újra.

A Posta vezérigazgatójával kötött megállapodást a szakminisztérium is jóváhagyta.

Önkormányzatunk nyitott lett volna arra, hogy mind az öt felfüggesztett posta működésének költségeibe beszálljunk, de a Posta arról tájékoztatott, hogy ez sajnos nem megoldható, három postafiók esetében azonban igen. A három újranyitandó postát úgy határoztuk meg, hogy mely városrészekből a legnehezebb elérni az alternatív postahivatalokat. – osztotta meg Cser- Palkovics András a közösségi oldalán.

„Az ellenzéki javaslatok is segítették a postákért való küzdelmet. Az egyeztetéseknek és a javaslatoknak köszönhetően az 5 bezárt postából 3 januárban újranyithat.” – nyilatkozta Ráczné Földi Judit, önkormányzati képviselő.

Ami kifejezetten rossz lépés az állam részéről az, hogy ezt az állami feladatot sok-sok 10 millió Ft fehérvári pénzből kell kifizetni, magyarán el kell venni fehérvári programoktól, szolgáltatásoktól. – fűzte hozzá Fazakas Attila, az Ellenzéki Frakció részéről.

Az önkormányzati frakciók továbbra is dolgoznak az Ybl Miklós lakótelepi és a Budai úti posták megnyitásáért.

Légy az első hozzászóló

Írd meg véleményedet

Az e-mail címedet nem tesszük közzé.


*


tizenhat − tizenhárom =