Szégyenteljes pillanatok a Közgyűlésben – Ráczné Földi Judit önkormányzati képviselő beszámolója

Ráczné Földi Judit

Ráczné Földi Judit (DK) székesfehérvári önkormányzati képviselő a Facebook oldalán tette közzé a rendkívüli Közgyűléssel kapcsolatos beszámolóját, idézzük: 

Rendkívüli közgyűlés beszámolója 📋
🗳 ✅Szavaztunk Székesfehérvár város gazdaságvédelmi programjáról, hiszen a vírus okozta helyzet miatt bizony felül kellett vizsgálni azt. A testület egyhangúlag szavazott, hisz ha máshol is vannak a hangsúlyok sok esetben a két frakció között, abban viszont mindannyian egyetértünk, hogy kötelességünk az itt élőkért, az itt dolgozóért, az itt vállalkozókért közösen tenni. A járvány bizony komoly nehézségeket ró városunkra és gyaníthatóan visszaesés prognosztizálható. A komoly iparűzési adó bevétel kiesés, a szolidaritási adó, a gépjárműadó bevétel elvonása sajnos gondot fog okozni, mely értelmében egy közös gondolkodás szükségeltetik.
A járvány nyomában járó szociális krízis Székesfehérváron is súlyos lehet, ezért fel kell készülni a segítségnyújtásra.

🗳 ✅Iskolafelújítási munkálatok indulnak el, 1,6 milliárdos vissza nem
térítendő Európai Uniós forrásból.

🗳✅ Településkép védelmi rendelet vonatkozásában kívánjuk a zöld szemléletváltást: német, osztrák városok mintájára szorgalmazzuk a változást – ahol a családi házas övezet kivételével már előírás a 7,5 méternél magasabb új építésű ingatlanok homlokzatának legalább 20%-os zöldítése, illetőleg a meglévő ingatlanok zöldítéséhez támogatás igényelhető.

🗳❌ Bérlőkijelölési jog
212 székesfehérvári család vár jelen pillanatban szociális bérlakásra. Ezek az igények április hónapig. Arra nincs még adatunk, hogy a járvány okozta krízis miatt vajon hány család lakhatási került veszélybe. Egy módosító javaslattal éltem a közgyűlés előtt, mely szerint addig amíg a székesfehérvári családok lakhatási problémáit nem vizsgáljuk meg, addig ne adjunk az amúgy már kettő bérlakás kijelölési joggal rendelkező Balett Színháznak újabb hármat. Ezt a Fidesz frakció leszavazta.

🗳❌A város ingatlanjainak értékesítését pedig egyáltalán nem támogatjuk, az a véleményünk, hogy inkább építeni kellene bérlakásokat!

‼️ A legszomorúbb és legszégyenteljesebb pillanata a mai közgyűlésnek Juhász László, a VÁLASZ korábbi polgármesterjelöltjének megdöbbentő kirohanása Székesfehérvár zsidó közösségének támogatása ellen. 😔
Mélyen megérint és elborzaszt, hogy 75 évvel 3000 fehérvári polgártársunk bestiális elhurcolása és lemészárlása után még mindig van aki képes a gyűlöletkeltésre. A támogatás zavarja az állítólag civil szervezetet, pedig ez egy jelképes dolog ahhoz képest, amit a társadalom ezen rétege megilletne.
Sokakat becsapott a Válasz, de nem érnek célt, mert ebben a városban az emberi méltóság és az élet szentségének feltétlen hívei vannak elsöprő többségben!

Légy az első hozzászóló

Írd meg véleményedet

Az e-mail címedet nem tesszük közzé.


*


öt × öt =