A Fidesz-Válasz-függetlenek többség nemet mondott a kiegyensúlyozott, korrekt médiaviszonyok megteremtésére

Fazakas Attila közgyűlés

Fazakas Attila közgyűlési beszámolója

„A mai Közgyűlésen több témát is felvetettünk ellenzéki képviselőtársaimmal.

== Nővérszálló ==

Az idő szorítása miatt a nővérszálló kérdése nagyon fontos, hiszen az ottlakók febr.15-én az épület felújítása miatt ki kell költözzenek. Több családos dolgozó is jelezte, hogy az alternatívaként felajánlott kollégiumi szállás nem megfelelő, hiszen ott csak közös mosdó/mellékhelyiség áll rendelkezésre. Ennek kapcsán megkérdeztük, hogy a város miként tud segíteni. Azt a választ kaptuk, hogy a kérdések jogosak, eddig több mint 60 személy elfogadta a kollégiumi elhelyezést, viszont a város pár lakásra vonatkozó bérlő kijelölési jogot fog adni a kórháznak. Az ígértek szerint MINDENKIT el fognak szállásolni, viszont ehhez mindenképpen jelentkezni kell az igazgatóságnál.

== Kormánypárti Médiacentrum ==

A Médiacentrum működésével kapcsolatos előterjesztésünket nem vette napirendre a Fidesz- Válasz- függetlenek által adott többség. A beküldött anyagban bemutatásra került, hogy a MI PÉNZÜNKBŐL fenntartott fehérvári média milyen szinten szélsőségesen kormánypárti, az ellenzékről szóló kevés tudósításuk is legfőképpen negatív kicsengésű.

Azt szerettük volna elérni, hogy a korábbi Fidesz elnök, Hagymásy András jelenlegi Médiacentrum igazgató helyét pályáztassuk meg, jöjjön egy pártokhoz nem köthető média szakember, aki képes biztosítani a fehérváriak korrekt tájékoztatását.
Az előterjesztésben számokkal alátámasztottuk igazunkat, de a kormánypárti- válaszos- független többséget ez nem hatotta meg, rajtunk kívül mindenki leszavazta.

== Éjszakai járat ==

Képviselőtársam interpellációban kérte a hétvégi éjszakai buszközlekedés beindításának megvizsgálását, hiszen a hétvégén szórakozó fiatalok jelenleg gyalog vagy taxival tudnak hazaérni. Erre vonatkozóan ígéretet kaptunk, hogy az ezzel kapcsolatos munkába be leszünk vonva.

== Oktatás, kultúra ==

* Örömmel nyugtáztuk és fontosnak tartjuk, hogy megállapodás született az Önkormányzat és az Óbudai Egyetem között, ami hosszútávon alapjait biztosíthatja az egyetem fehérvári működésének.
* A kulturális szféra kapcsán fontos téma volt a „Hajózás az ókorban” nevű kiállítás megszervezésével kapcsolatos információk megismerése. Amennyiben ez megvalósul, a zárai/zadari kiállítás teljes anyaga Horvátországon túl elsőként Tác/Gorsiumban kerül bemutatásra. „

Forrás: Fazakas Attila Facebook oldala

Légy az első hozzászóló

Írd meg véleményedet

Az e-mail címedet nem tesszük közzé.


*


tizenöt − tizenhárom =